Behandelingen 

Er zijn veel verschillende vachten dus ook veel verschillende behandelingen.
Hieronder volgt een overzicht.

Reinigen:

Bijna alle behandelingen beginnen met het grondig wassen van de vacht.
Vervolgens wordt  deze gedroogd.


Kammen en Borstelen:
Het regelmatig borstelen van de hond is erg belangrijk. Met name een langharige vacht onderhouden is niet altijd even makkelijk. Vooral op plaatsen als onder de oksels, de liezen en de buik wordt vaak niet voldoende geborsteld. Het borstelen moet laagje voor laagje gebeuren. Ook is het belangrijk om niet alleen naar beneden te borstelen maar ook naar boven en de zijkant. Na het borstelen volgt een controle met een grove kam om er zeker van te zijn dat er geen klitten meer in de vacht zitten.  Mocht u er moeite mee hebben, vraag mij dan gerust om advies.


Knippen:
Deze behandeling kennen de meeste mensen wel; met een rechte schaar wordt de vacht ingekort en in model geknipt. Honden met een vacht als een Bichon Frisé of Poedel worden zo behandeld. 


Effileren:
Effileren is het uitdunnen of inkorten van de vacht met een speciale effileerschaar; dit is een getande schaar waarmee slechts een deel van de haren worden geknipt.
Deze techniek word bijvoorbeeld toegepast bij de Cocker Spaniel of de Golden Retriever.
Door de vacht te effileren ontstaat er een mooi egaal en natuurlijk uitziend eindresultaat.


Ontwollen:
Het ontwollen staat ook wel bekend als de was-en-blaas-methode. Deze passen we toe bij honden die veel haar verliezen zoals de Husky, Berner Sennen en diverse soorten Herders. Ook is deze methode zeer geschikt voor kortharige honden zoals de Labrador Retriever  en Franse Buldog. De hond word eerst heel goed gewassen waarna het zeep even mag intrekken zodat alle los zittende haren zich vol zuigen met water en loslaten. Vervolgens worden deze haren eruit geblazen met een hele krachtige föhn, ook wel de waterblazer genoemd . Dit scheelt vaak enorm in het stofzuigen thuis!


Plukken:
Ruwharige honden zoals de Fox Terrier , de Border Terrier en Schnauzer worden geplukt.
Zo wordt de bovenste laag die al los is gaan zitten eruit geplukt. Dit gebeurt vaak 2 keer per jaar, waarna er alleen een laagje 'onderwol' blijft staan. De hond staat dan als ware in zijn hemdje.


De vacht kan ook worden 'gestript'. Dit gebeurt vaak 4 keer per jaar , Een gedeelte van de plukrijpe vacht blijft dan staan zodat er altijd een mooi ruw laagje overblijft. Zo ziet de hond er het hele jaar door netjes uit en de vacht geeft hem ook meteen wat meer bescherming.


Let op!!
Op dit moment behandel ik geen honden met plukvacht !

 


Neem vrijblijvend contact op om uw wensen te bespreken of een afspraak in te plannen.